Airco inbouwen start met analyseren
Een inbouwairco start bij het schetsen van de situatie. “Als eerste stap gaan we àltijd kijken op locatie. We leren de klant beter kennen en schetsen de situatie. Aan de hand daarvan hebben we een beeld over wie de klant is en wat de wensen zijn. En in welke mate de klant de airco graag weggewerkt ziet.”, vertelt zaakvoerder Hans Aendekerk.
“Ter plekke bespreken we de mogelijkheden. Op welke manieren kan de airco geïnstalleerd en weggewerkt worden? Hierbij geven we voorrang aan het allerbeste eindresultaat. Merken we dat het inbouwen van de airco te duur wordt door de ingrepen die hiervoor moeten gebeuren? Dan geven we dit ook eerlijk toe. De prijs mag niet opwegen tegen het resultaat, daar waken we zelf over. Mijn eigen ervaring en die van mijn vader heeft me geleerd om precies te weten wat wel en niet kan. Met het beste advies helpen we iedere klant verder.” aldus Hans.
Een inbouwairco moet aangenaam aanvoelen
We installeren airco’s zowel in bestaande woningen als nieuwbouwprojecten. “Al komen bestaande woningen het meeste voor. De leefruimte, bureau of slaapkamer zijn de meest voorkomende plaatsen om een airco te voorzien. Hier is het belangrijk om te kijken naar de best mogelijke plaats, want de airco mag niet als vervelend worden ervaren. Een koude lucht voelen blazen, is niet de bedoeling.” vertelt Hans.
“Net daarom nemen we de tijd om op zoek te gaan naar de beste plaats binnen de kamer. Vaak is dit niet de gemakkelijkste plaats om te monteren, maar het is het gebruik en genot nadien dat we steeds voor ogen hebben. Ook zorgen we ervoor dat de ingrepen minimaal zijn, want dit zorgt voor een betaalbare prijs.”
Ingebouwde airco: wat zijn de mogelijkheden?
Een inbouwairco wordt op verschillende manieren geïnstalleerd. Denk aan een omkasting, ook wel plenum genoemd, met een eenvoudige gleuf in. Een strakke en eenvoudige die past in ieder interieur. Daarnaast zijn ook roosters een vaak gekozen optie, maar ook dit is weer afhankelijk van de huidige situatie. Tegen een stenen muur komt een rooster bijvoorbeeld beter tot zijn recht dan bij een gyproc muur.
Maar een airco kan ook ingebouwd worden in of rondom een kast, onder een bureau of in het plafond. Tal van plaatsen in een ruimte bieden dus mogelijkheden. Hierin zijn we ontzettend creatief, wat vrijwel alles mogelijk maakt!
Als laatste zijn er ook nog de leidingen die langs de buitengevel van het huis weggewerkt kunnen worden. Door bijvoorbeeld een valse goot van zink of koper worden de kabels naar beneden geleid. Hier bestaan ook nog tal van andere alternatieven voor dankzij de gietijzeren onderstukken die we op maat voorzien.
Soms nemen we zelfs klinkers weg zodat we de leidingen onder de stenen kunnen wegwerken. Alle leidingen worden vervolgens naar de buitenunit geleid, ook deze buitenunit kunnen op een plaats zetten waar ze amper zichtbaar is. Achter het tuinhuis of tussen de planten bijvoorbeeld.
Inbouwairco: prijsbepaling
Enerzijds bepaalt het type toestel mee de prijs maar anderzijds speelt ook de afwerking een grote rol. Wat wordt er wel en niet afgewerkt? Op basis hiervan wordt de prijs bepaald. Daarom hechten we ook zoveel belang aan het eerste plaatsbezoek. Zo weten we wat de klant wil en wat het budget is. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan! Wat je mag verwachten van onze offerteopstelling, lees je in
deze blog.