Nieuws < Het plan van aanpak had het team geplastificeerd mee, dat zie je werkelijk nergens.
Het plan van aanpak had het team geplastificeerd mee, dat zie je werkelijk nergens.
De vraag van onze klant voor het nieuwbouwproject in Lanaken was simpel: alles moet zo goed mogelijk zijn weggewerkt. Al was de vraag zo simpel, toch ging er denkwerk aan vooraf. Het volledige huis werd voorzien van een op maat gemaakt koelsysteem en ook de zonnepanelen op het dak werden zo geïnstalleerd dat ze niet zichtbaar zijn wanneer je voor het huis staat. Klant Jerome Kollee blikt tevreden terug op de samenwerking.
Het plan van aanpak had het team geplastificeerd mee, dat zie je werkelijk nergens.

Futuristische woning vraagt om expertise

“Het huis heeft een moderne architectuur. Net omdat er zoveel strakke elementen zijn, wilden we alles ook mooi wegwerken. Voor het vinden van de juiste partner, ben ik ten rade gegaan bij mijn broer. Als technisch directeur heeft hij kennis van zaken en raadde me Aendekerk aan. Hij omschreef ze als een team met technische kennis en oog voor afwerking. Als ik daar nu op terugkijk, is dit ook echt het geval.”, begint Jerome zijn verhaal.

Technisch moeilijkere vraagstukken

“Ik heb ze toen gecontacteerd en na een half jaar ging het project van start. Al sinds de ontwerpfase werd Aendekerk betrokken bij het tekenen van de plannen. Van de architect tot de elektricien, ze hadden met iedereen contact en wisten het overzicht gemakkelijk te houden. Er waren een paar technische moeilijkheden maar daar konden ze goed mee om. Zo heeft het dak erg dunne dakranden. Dit verfijnde uitzicht wilden we graag behouden. Door de installatie van de zonnepanelen technisch uit te tekenen, wisten ze op voorhand vanaf welk punt de zonnepanelen wel en niet zichtbaar zouden zijn. Een technisch moeilijker vraagstuk dat hen perfect gelukt is.”, vertelt Jerome.

Ingebouwde airco’s op boven- en benedenverdieping

“Ook werd er een warmtepomp geïnstalleerd en een koelsysteem dat zichzelf regelt. Het is hierdoor dat we ervoor hebben gekozen om zonnepanelen te installeren. Zo raadplegen we alternatieve bronnen voor het verwarmen en koelen van het huis. Op de boven- en benedenverdieping werden ingebouwde airco’s geïnstalleerd. Doordat het huis grote glaspartijen heeft, is het een genot om de woning in de zomer extra te kunnen koelen. En extra te kunnen verwarmen in de winter, al is dat laatste niet echt nodig dankzij de vloerverwarming op de gelijkvloers. De airco’s geven een heerlijk fris briesje dat je amper voelt. Iedere installatie is ook muisstil, waardoor het echt aanvoelt alsof ze er niet zijn.”, zegt Jerome.

“Een van de beste bouwpartners waarmee we samenwerkten”

“De professionaliteit van het team was opmerkelijk. Aendekerk is een voorbeeld van het spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’. Alles werd tot in de kleinste details doorsproken, van de omkasting van de airco’s tot de communicatie met de architect. Bij het installeren van de omkasting van de airco’s hadden ze het plan van aanpak zelfs geplastificeerd mee. Dat zie je echt nergens! Net doordat ze zo voorbereid zijn, is de kans op fouten erg klein. Over iedere handeling is op voorhand al nagedacht. Het bewijs dat ze kennis van zaken hebben. Sowieso is het een van de beste leveranciers waar we mee samenwerkten.“, aldus Jerome Kollee.

Oplossingsgericht tot het perfect is

“Het juist instellen van een airco is niet altijd evident. Ook bij ons was dit het geval, de koeling van de airco ging niet ver genoeg waardoor de ruimte niet gelijk gekoeld werd. Aendekerk deed beroep op hun specialisten en kwamen ter plaatse kijken welke aanpassingen nodig waren. Het is een proces van trial en error, daarom dat er ook wel wat tijd overheen ging. Maar ze deden ook hier weer precies wat werd verwacht. De juiste instellingen werden gevonden en de installaties werken nog steeds zoals ze moeten.”, klinkt het verder.
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.