Nieuws < Lokaal en familiaal vakmanschap: Aendekerk
Lokaal en familiaal vakmanschap: Aendekerk
Als je Aendekerk in drie woorden moet omschrijven dan is het wel lokaal en familiaal vakmanschap. Tijd voor een interview met zaakvoerder Hans Aendekerk, al sinds kleine jongen ging hij mee op pad met zijn vader René, oprichter van Aendekerk. Al 10 jaar lang zorgt hij ondertussen dat alles in goede banen loopt.
Lokaal en familiaal vakmanschap: Aendekerk

Vakmanschap met de paplepel ingegeven

“Tegenwoordig neem ik de verkoop voor mijn rekening: denk aan klantenbezoeken maar ook de werfopvolging en alles wat daarbij komt kijken. Ik zie mezelf meer als duizendpoot en zorg ervoor dat iedere dag binnen Aendekerk in goede banen loopt. 33 jaar geleden startte mijn vader René met het verhaal van Aendekerk. Als klein ventje ging ik altijd met hem mee. Ik zat er altijd met mijn neus op, letterlijk! Het is dan ook zo dat ik er ben ingegroeid. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik de taken van mijn vader met veel plezier van hem overgenomen.” vertelt Hans.

Als je iets graag doet, dan doe je het ook goed.

“Bij Aendekerk hechten we veel belang aan een goede sfeer. Een team dat elkaar motiveert en uitdaagt om het goed te doen. Want doe je je job graag? Dan doe je er ook alles aan om het goed uit te voeren. Elke ochtend, voordat iedereen vertrekt, zitten we nog even samen. We overlopen de opdrachten van de dag zodat iedereen weet wat er wordt verwacht. Zo starten ze hun dag met een gerust gevoel.

Alles verloopt gemoedelijk en familiaal van a tot z, dat zorgt voor vertrouwen. Iedere installatie wordt geïnstalleerd alsof het voor onze broer of tante is. De afwerking en kwaliteit staat voor ons dan ook op nummer één.”

Zolang het eindresultaat er maar staat

“Hoelang we over een installatie doen, maakt ons niet uit. Werken we een paar uur langer dan voorzien? Dat maakt ons niets uit. We doen alles in functie van de tevredenheid van de klant! We geraken het meest gemotiveerd door technisch moeilijkere werken, zoals het volledig wegwerken van een airco waarbij de leidingen onzichtbaar zijn. Na 33 jaar is het ook die moeilijkheidsgraad van onze werken waarmee we worden geassocieerd.”

Motivatie halen uit goed werk en materiaal

“We blijven gemotiveerd door sterk werk neer te zetten, iedere dag opnieuw. Enerzijds door proper en gedetailleerd te werken met enkel de beste materialen. Anderzijds door samenwerkingen aan te gaan met klanten die ons werk appreciëren. Wanneer je werk wordt gewaardeerd, dan doe je er ook alles aan om het in stijgende lijn te blijven verderzetten. Hoe moeilijk het soms ook mag zijn, wanneer je de dankbaarheid van de klant mag ontvangen, is al het zware voorgaande werk snel weer vergeten.

Springen voor elkaar

“De werksfeer is aangenaam en we doen veel om dat groepsgevoel te stimuleren. Een koffie in de ochtend of een pint na het werk, het kan perfect! Komt de ene ploeg net aan wanneer de andere ploeg net klaar is met het uitladen en poetsen van de camionetten? Dan nog helpt iedereen elkaar. Samen sluiten ze dag af en werden de uitdagingen van de dag besproken. In het atelier zijn enkel de beste materialen voor handen, ook dat zorgt voor een goede motivatie. Meer daarover in deze blog! Maar onze vakmensen krijgen ook de tijd om het werk goed te doen, terwijl dit niet overal het geval is.”

Eerlijk duurt het langst

“Als zaakvoerder hecht ik er belang aan om eerlijk te zijn naar al onze klanten toe. Hier maken we ook het onderscheid naar anderen toe. Door te zeggen hoe het is, weet ook de klant ons advies te waarderen. Weegt het resultaat van de installatie niet op tegen de inspanningen en werken? Dan geven we het advies om niet te kiezen voor de installatie. Enkel zo staan we de klant zo goed mogelijk bij. We kiezen niet voor de gemakkelijkste, maar de beste oplossing.”

Kwaliteitsgarantie door kort op de bal te spelen

“Ik ga nog steeds mee installaties plaatsen. Eigenlijk heb ik hier geen tijd voor (lacht), maar ik doe het toch! Ik doe het veel te graag en het wordt ook geapprecieerd binnen het team. Ik vind het ook belangrijk om te doen, hoe moeilijk het ook is om dit te combineren. Mijn feeling met het materiaal blijft en ik kan tips geven aan mijn team en omgekeerd. Zo weet ik overzicht te houden en weet ik waar ik moet bijsturen. En het is enkel door zo kort op de bal te spelen, dat de kwaliteit blijft behouden.”
Aendekerk bv
BE 0842.186.464
Industrieterrein Kanaal Noord 1402, B-3960 Bree
infoaendekerk.be
Volg ons: FB TW
Algemene informatie:
infoaendekerk.be

Planning van jullie installatie:
planningaendekerk.be

Na-service en vragen over de bediening van jullie installatie:
serviceaendekerk.be

Onze kantoren zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar
van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. Op vrijdag tot 16u00.
Zaterdag & zondag op afspraak. Onze toonzaal is open op afspraak.